JAN MARKINK: RIDDER OP PALEIS SOESTDIJK

Aug 29, 2023

Jan Markink, voorzitter van Elite Foal Auction Borculo, is onlangs door de commissaris van de koning van de provincie Gelderland benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Gefeliciteerd Jan, wat een prachtige erkenning! En hoe bijzonder is het dat we tijdens de Elite Foal Auction op Paleis Soestdijk een echte ridder in ons midden hebben?!

De benoeming was een complete verrassing voor Jan tijdens zijn afscheid als Gedeputeerde van de Provincie Gelderland. Vanuit diverse gremia en organisaties (ook Elite Foal Auction Borculo) waren er bijzondere brieven opgesteld om de aanvraag voor deze Koninklijke Onderscheiding te ondersteunen. Veel initiatiefnemers waren zelf ook getuige van het opspelden van het versiersel.

Jan zette na 37 jaar een punt achter zijn politieke loopbaan. Hij was 28 jaar actief in de provinciale politiek, waarvan 16 jaar als Statenlid en 12 jaar als Gedeputeerde.

Elite Foal Auction en Jan Markink worden al jarenlang in één adem genoemd. Jan komt al zo’n dertig jaar op de veiling. “In eerste instantie gewoon als liefhebber, tweeëntwintig jaar geleden werd ik hoekman en aanjager en sinds dertien jaar ben ik voorzitter.” Markink ging in verleden zelf mee met de selectiecommissie. “Dat ik zelf meekwam werd door de fokkers echt gewaardeerd, maar met de aantallen van tegenwoordig is dat niet meer te doen. Vroeger kwamen er zo’n dertig veulens onder de hamer, tegenwoordig ruim tachtig. Het was een flinke klus, we gingen het hele land door. Daar trok ik vijf volle dagen voor uit, maar vond ik altijd hartstikke mooi!”

 

Receive updates about the foals to be auctioned online!

This website uses cookies. This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant. For more information, please review its Privacy Policy.