ANNELOU DE MAN: ‘WE MOGEN ECHT IN ONZE HANDEN KNIJPEN MET ZO’N COLLECTIE’

19 jul. 2023

Een live veiling bij Paleis Soestdijk, een topcollectie veulens en een unieke samenwerking met Royal Polo at the Palace. Elite Foal Auction Borculo belooft dit jaar wel heel speciaal te worden! Organisator Annelou de Man kan bijna niet wachten tot het zover is. “Onze gasten ook niet. De officiële ticketverkoop moet nog van start gaan, maar vele buitenlandse bezoekers hebben hun vliegticket én VIP-kaarten al gereserveerd.”

Tekst: Linde Peters

De videodagen voor Elite Foal Auction Borculo waren begin juli en zijn perfect verlopen. “Ik was er superblij mee. We zitten dit jaar in een luxepositie. De fokkers zijn ook erg blij met de nieuwe locatie en iedereen wil er graag bij zijn. We mogen in onze handen knijpen met zo’n collectie”, vertelt Annelou de Man. In al die jaren dat ze in de veiling werkt, heeft ze ruim 1.500 veulens en paarden voor de camera gezien en geveild. “Dit jaar dacht ik tijdens de videodagen: wat is hier aan de hand? Ik zag extreme bewegers, maar dan ook echt in alle gangen! Van tevoren wisten we natuurlijk al dat we ‘genetisch goed’ zaten, maar dan moeten de veulens zich nog wel presenteren. Dat is zeker gelukt!’’

Live veiling
Het was een grote wens van Elite Foal Auction Borculo om weer een live veiling te organiseren. “Daar is vanuit de markt ook veel vraag naar. Er zijn in de laatste jaren heel veel online veilingen uit de grond gestampt. We zijn daar ook altijd goed in geweest, toch wilden het graag anders dan andere veilingen doen. Daarom gingen we op zoek naar een unieke locatie. Tijdens een vergadering zei iemand ineens: ‘Kunnen we niet terecht op Paleis Soestdijk?’. Ik nam contact op met het evenementenkantoor van Paleis Soestdijk en ze waren direct mega enthousiast.  Ze vertelden mij dat er in september ook een poloweekend is en opperden dat we misschien konden samenwerken. Vervolgens belde ik Albert Hakkers, chairman van Royal Polo at the Palace. Hij wil graag samenwerken. Zo simpel als ik het nu vertel, is het echt gegaan. Het idee werd letterlijk met biertje en wijntje aan de keukentafel bedacht”, lacht Annelou. “Eigenlijk was het bedenken van de locatie nog de grootste uitdaging. De rest ging als een speer en was in drie dagen geregeld. Echt heel bijzonder!”

[caption id="attachment_25861" align="alignnone" width="460"] Annelou: ''Het is echt een extreem goede collectie''[/caption]

Unieke samenwerking
In overleg werd besloten om de veulenveiling van augustus naar september te verplaatsen. “We pakken de hele organisatie samen op met Royal Polo at the Palace. We delen bijvoorbeeld niet alleen de faciliteiten, maar doen ook de ticketverkoop samen. De samenwerking is superfijn. We vinden ons heel erg in elkaars normen en waarden”, aldus Annelou.

Albert Hakkers beaamt dit: “De samenwerking bevalt geweldig! Ik kom uit bedrijfsleven en heb altijd in de directie gezeten van grote bedrijven zoals Microsoft. Daardoor ben ik gewend om even rustig de kat uit de boom te kijken. Maar toen ik Annelou voor het eerst ontmoette, wist ik binnen tien minuten al: ‘Dit gaat ‘m worden!’ Sindsdien heb ik geen seconde twijfel gehad. Onze samenwerking is alleen maar versterkt. Annelou heeft een fantastische mentaliteit: ze is slim, heeft ervaring en denkt in oplossingen. Zo staan wij er als organisatie ook in. We willen samen gewoon een leuk weekend hebben, vol positieve energie, maar ook met respect voor andere mensen en de omgeving.”

Veiling
Annelou: “We delen natuurlijk de passie voor paarden, maar zijn ieder met een heel andere tak van sport bezig. Polo is bijvoorbeeld niet aangesloten bij de KNHS en een totaal andere wereld. Het is leuk om steeds meer over elkaars tak van sport te leren en elkaar te helpen. Zo zocht Albert nog een veilingmeester voor de veiling van zaterdagavond, tijdens het benefietgala. Veilen is natuurlijk mijn ding, dat had ik zo voor hem geregeld. Andersom denk ik bij sommige zaken: hoe pakken we dat aan? Albert doet dan een belletje en dan is het zo geregeld.  We vullen elkaar super aan.”

Beleving
Elite Foal Auction Borculo is op vrijdag 15 september. “Op vrijdagmiddag veilen we alle veulens in één keer. Dat is praktischer en bovendien willen we dat de dressuur- en springwereld niet te ver van elkaar verwijderd raken. De veulens worden in groepen geveild, dus je kunt ook voor kiezen om specifiek voor een groep te komen.” Je kunt er een heerlijk dagje uit van maken, want het is ook mogelijk om het paleis te bezoeken en er ligt een hele mooie wandelroute. “Daarnaast kunnen bezoekers de Pearlcard Luxury Fair bezoeken. Dat is echt een beleving, je kunt het zien als een megaluxe strodorp”, legt Annelou uit. “Je ziet hier alleen maar mooie dingen. Juwelen, handtassen, sjaaltjes, hoedjes, maar ook innovaties op het gebied van auto’s, boeken, wijnen, kunst, verzorgingsproducten en nog veel meer. Het is een geweldige sociale happening”, vult Albert aan.

Polo
Op zaterdag 16 en zondag 17 september wordt er op Paleis Soestdijk gestreden om de Pearlcard Cup, een prestigieuze trofee waar vier internationale poloteams om zullen strijden. “De gasten worden dan ook heerlijk verwend met hapjes en drankjes van onze chef-kok.” Op zaterdagavond is er een bijzonder benefietgala. Stichting Royal Polo at the Palace is gericht op het ondersteunen van goede doelen, met een speciale focus op kinderen. Dit jaar staat Make-A-Wish Nederland centraal. “Sterrenkok Tim Golsteijn bereidt een vijfgangendiner. Er is veel entertainment en muziek. Er zijn maar liefst zes podia, zodat er voor iedereen wat te beleven is. Ook is er een veiling waar mooie items worden geveild. Zo stelt paardenkunstenaar Jos Dirix een aantal prachtige kunstwerken ter beschikking en veilt Annelou een mooi item voor het goede doel”, vertelt Albert.

Magische locatie
Annelou kan bijna niet wachten tot het zover is. “Onze gasten trouwens ook niet. Ik word bijna overstroomd met aanvragen voor de veulenveiling. De officiële ticketverkoop moet nog van start gaan, maar vele buitenlandse bezoekers hebben hun vliegticket én VIP-kaarten al gereserveerd. Er zijn al vijftig vip-kaarten verkocht. Het leeft enorm. Dat komt natuurlijk ook door de bijzondere locatie. Inmiddels ben ik vrij vaak op het Paleis. Het blijft iedere keer bijzonder als je hier aan komt rijden. Het is een magische plek. Koningin Wilhelmina heeft op Soestdijk gewoond en het paleis heeft een rijke historie met paarden. Op het terrein staat een theehuisje dat Wilhelmina van de Japanse keizer heeft gekregen. Dat wordt ons secretariaat tijdens de veiling. Hoe cool is dat!? Echt bijzonder. We wilden iets unieks organiseren, iets wat onze fokkers en klanten nog niet eerder hebben meegemaakt. Dankzij de samenwerking met Royal Polo at the Palace en Paleis Soestdijk gaan we niet alleen aan deze verwachtingen voldoen, maar zelfs overtreffen!”

De veulenveiling is op vrijdag vrij toegankelijk. Wil je de veiling bijwonen vanaf het exclusieve terras aan de baan? VIP-tickets voor de Elite Foal Auction kosten €140,- excl. BTW en kunnen al bestelt worden via annelou@veulenveilingborculo.nl. Voor een exclusieve ervaring op zowel vrijdag als zaterdag kunnen bezoekers kiezen voor het combinatieticket. Hiermee krijgen gasten toegang tot beide evenementen voor de speciale prijs van €200,- excl. BTW. Ben je op zoek naar een nog uitgebreider arrangement tijdens het Royal Polo weekend of de VIP Gala Night? Bezoek dan van Royal Polo. Hier vind je meer informatie over de verschillende beschikbare arrangementen.

 

 

Ontvang updates over de online te veilen veulens!

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie