WAT VALT ER ALLEMAAL TE BELEVEN OP PALEIS SOESTDIJK?

27 jul. 2023

Elite Foal Auction Borculo en Royal Polo at the Palace halen op 15, 16 en 17 september de beste veulens én polocombinaties naar Paleis Soestdijk. Natuurlijk kunnen we bijna niet wachten tot het eerste veulen wordt afgeslagen, maar tijdens dat weekend valt er op paardengebied nog zoveel meer te beleven! Albert Hakkers, chairman van Royal Polo at the Palace, praat je hierover bij.   

Hoe kwam u op het idee voor Royal Polo at the Palace? 
“Ik woonde zelf lange tijd in Engeland. Ik kom uit het bedrijfsleven en toen ik bij Microsoft werkte, maakte ik in Windsor kennis met de polosport. Ik vond dat geweldig! Toen ik in Apeldoorn ging  wonen zag ik het grote veld bij Paleis het Loo en dacht: oh, dit heeft zoveel potentie! Ik wilde graag wat doen voor het goede doel. Ik verdien er zelf niks aan, maar in de levensfase waarin ik nu zit is het tijd om wat terug te doen. Met een paar mensen startten we in 2017 Royal Polo at the Palace. De eerste editie was goed, de tweede nog beter. Door de verbouwing bij Paleis het Loo wilden we graag naar Paleis Soestdijk, maar toen kwam helaas de corona-pandemie. Dit wordt onze eerste editie op Soestdijk. Alle draaiboeken zijn weer uit de kast en nu gaat het eindelijk gebeuren, we kunnen niet wachten!” 

Heeft u zelf een paardenachtergrond?
“Ik kom uit het oosten van het land en ben opgegroeid met paarden. Zelf heb ik niet gereden, maar Nicole Plas, waarmee ik onder anderen dit evenement organiseer, heeft wel paarden. Vanuit mijn achtergrond in het bedrijfsleven breng ik bij het evenement de lifestyle erin. We hebben een mix gevonden tussen Ascot style Horse race en polo. Dus zeg maar het mooie rauwe polospel met Argentijnen, gecombineerd met het chique publiek. Zoveel gelegenheden zijn er in Nederland niet om een hoedje te dragen, dus de vrouwen vinden het fantastisch!” 

Hoe bevalt de samenwerking met Elite Foal Auction Borculo?
“Geweldig! We trekken in hele organisatie samen op en vullen elkaar goed aan. Het zijn natuurlijk twee totaal verschillende werelden; de veulenwereld en de polowereld. Het publiek is veelal hetzelfde, maar polo valt bijvoorbeeld niet onder de KNHS en is helemaal ‘stand alone’. Daarom is deze samenwerking ook zo leuk, ik leer veel bij. Zo ben ik recent naar een veulenveiling geweest om te kijken. Ik vond het fantastisch!”  

Wat kunnen bezoekers van de Elite Foal Auction Borculo tijdens de veiling verwachten?
“Behalve de veiling kunnen bezoekers ook de Pearlcard Luxury Fair bezoeken. Dat is echt een beleving. Je ziet hier allemaal mooie dingen: juwelen, handtassen, sjaaltjes, hoedjes, maar ook innovaties op het gebied van auto’s, boeken, wijnen, kunst, verzorgingsproducten en nog veel meer. Je kunt er echt een leuk dagje uit van maken, want het is ook mogelijk om dan het paleis te bezoeken en er ligt een mooie wandelroute.” 

Wat is er in het weekend nog meer te doen?
“Op zaterdag en zondag is de Pearlcard Cup, een prestigieuze trofee waar vier internationale poloteams om zullen strijden. De gasten worden dan heerlijk verwend met hapjes en drankjes van onze chef-kok. De Pearlcard Luxury Fair is het hele weekend te bezoeken. Op zaterdagavond er ook een bijzonder benefietgala.” 

Hoe ziet die gala-avond eruit?
“Dit jaar staat Make-A-Wish Nederland als goede doel centraal. Een meisje dat zelf ooit ernstig  ziek is geweest en weer is hersteld, komt samen met Pia Douwes zingen. Modeontwerper Addy van den Krommenacker toont bijzondere jurken en sterrenkok Tim Golsteijn bereidt een vijfgangendiner. Er is heel veel entertainment en muziek. Er zijn maar liefst zes podia, zodat er voor iedereen wat te beleven is. Daarnaast is er een veiling waar mooie items worden geveild. Zo stelt paardenkunstenaar Jos Dirix een aantal prachtige kunstwerken ter beschikking. Persoonlijk vind ik het ook erg leuk dat Annelou de Man een mooi item veilt voor het goede doel. Kortom; het belooft een heel bijzonder weekend te worden!” 

De veulenveiling is op vrijdag vrij toegankelijk. Wil je de veiling bijwonen vanaf het exclusieve terras aan de baan? VIP-tickets voor de Elite Foal Auction kosten €140,- excl. BTW en zijn begin juli beschikbaar. Voor een exclusieve ervaring op zowel vrijdag als zaterdag kunnen bezoekers kiezen voor het combinatieticket. Hiermee krijgen gasten toegang tot beide evenementen voor de speciale prijs van €200,- excl. BTW. Ben je op zoek naar een nog uitgebreider arrangement tijdens het Royal Polo weekend of de VIP Gala Night? Bezoek dan de website van Royal Polo. Hier vind je meer informatie over de verschillende beschikbare arrangementen. 

Ontvang updates over de online te veilen veulens!

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie