FLORENCIO EN HARLEY VDL LEVEREN VEILINGTOPPERS

22 aug. 2014

Nationale Eliteveiling Borculo zet met een gemiddelde prijs van bijna 11.735 euro de toon voor dit veilingseizoen. Met de toppers Joolz (37.000 euro, Florencio x Jazz) en springbelofte Jurançon (29.000 euro, Harley VDL x Numero Uno) was de kwaliteit in de breedte fantastisch. De veiling verliep geweldig met heel veel buitenlandse belangstelling en kopers. De veulens gaan de hele wereld over en zijn verkocht naar Canada, Australië, Ierland, Engeland, Polen, Denemarken, Griekenland en Amerika er blijven ook fantastische veulens in Nederland.


Joolz (Florencio x Jazz)

Naast Joolz en Jurançon verwisselden ook Jendelin E (v.Charmeur, 25.000 euro), Jill (v.Chippendale, 23.000 euro), Just Magic (v.Ferdeaux) en Jeforaline W (v.Sezuan, beide 21.000 euro) voor topbedragen van eigenaar. Voor 43 van de 79 geveilde veulens viel de hamer bij bedragen van 10.000 euro en hoger. Opvallend is de inhaalslag die de merrieveulens maken ten opzichte van de hengsten. Dit jaar is de gemiddelde verkoopprijs van de merrieveulens voor het eerst hoger dan die van de hengsten, respectievelijk 11.804 en 11.742 euro.

De drachtigheden of embryro’s zijn zeer goed verkocht. De drachtigheid van Totilas en Florisanta (v.Johnson) blijft voor 15.000 euro in Nederland. Misschien zien we dit hengstveulen volgend jaar weer terug op de veiling. De gemiddelde prijs voor de vijf drachtigheden was 11.100 euro.

Met 79 geveilde veulens en 5 drachtigheden had de 35ste editie van de Nationale Eliteveiling een vol programma, maar alles liep vanaf het eerste moment op rolletjes. Van de aankomst van de inzenders met hun merries en veulens tot de presentatie en het uiteindelijk veilen van de veulencollectie: de dag verliep voorspoedig en de publieke belangstellig was zeer groot.

Het uitbreiden van de VIP-tribune bleek een goede zet en zeer veel potentiële kopers bevolkten de tribunes. Gelukkig werkte het weer ook prima mee, ondanks de onstuimige weersomstandigheden de laatste week viel er in Borculo geen druppel en scheen zelfs de zon regelmatig.

 

Ontvang updates over de online te veilen veulens!

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie