IJZERSTERKE COLLECTIE DRESSUURVEULENS IN ELITEVEILING

5 sep. 2023

Elite Foal Auction Borculo pakt dit jaar groots uit. Op vrijdag 15 september komt er weer een live veiling, in de prachtige entourage van Paleis Soestdijk. Ook de kwaliteit van de veulens is veelbelovend. Nol Gerritsen en Wouter Plaizier selecteerden 48 topveulens voor de eliteveiling. De collectie is nu online te bekijken.

Sinds jaar en dag is Elite Foal Auction Borculo een van de hoogst aangeschreven veulenveilingen van Nederland. Borculo-veulens vinden over de hele wereld hun weg in de (top)sport. Ook dit jaar slaagde de selectiecommissie er weer in om de allerbeste veulens te selecteren. “Een ‘Borculo-veulen’ moet goed kunnen bewegen, correct gebouwd zijn, en aan zowel vaders- als moederskant interessant gefokt zijn. Daarnaast vinden we sportprestaties erg belangrijk”, vertelt Wouter Plaizier. “We hebben dit jaar een hele mooie collectie, ik ben er erg tevreden over. Stuk voor stuk zijn het interessante veulens uit mooie sportstammen. We hebben qua vaderdieren bovendien veel wisselend bloed. Tijdens de videodagen hoorden we al zeer veel positieve reacties op de collectie. Het feit dat we live veilen bij Paleis Soestdijk werd ook erg goed ontvangen door de fokkers en kopers.”

Hengstenmoeder
Wie altijd al een veulen uit een hengstenmoeder heeft willen hebben is bij Elite Foal Auction Borculo aan het juiste adres. “De KWPN goedgekeurde hengst Next Romancier is de halfbroer van Top Notch (Total Mc Laren x San Amour).” Ook Topaas (Dutch Dream x Tango) is met zijn prachtige bewegingen een van de eyecatchers van de collectie. Zijn grootmoeder Zwingly (v. Clint Eastwood) bracht al twee internationale dressuurpaarden.

Top Notch (Total Mc Laren x San Amour)

Highlights
In de collectie zit een nakomeling van O’Toto van de Wimphof, die vorig jaar reservekampioen van het KWPN-verrichtingsonderzoek werd. Dit opvallende hengstveulen  (mv. Vivaldi) is een kleinzoon van de prestatiemerrie Ralucienne (v. Havidoff). Zij bracht het internationale Grand Prix paard Zaluur en uit deze stam komen de KWPN-goedgekeurde hengsten Davino V.O.D. en UB40.
Daarnaast is het hengstveulen Tivoli L.E. (Dream Boy x Charmeur) een van de highlights uit de collectie. Zijn moeder Imala L.E. werd kampioen van de Centrale Keuring Noord Brabant en vierde op de NMK. Uit deze moederlijn komen vele sportpaarden, zoals de KWPN goedgekeurde Grand Prix-hengst Invershin en Jakarta, die Lichte Tour loopt.

Tivoli L.E. (Dream Boy x Charmeur)

Succesvolle merrielijnen
“Ook het merrieveulen van For Ferrero x Jazz is zeer interessant.” Deze Tres Jolie Hurona stamt van de elite sportmerrie Hurona. Oma Vurona (v. Negro) bracht twee goedgekeurde hengsten: Blue Hors First Choice en High Five U.S., en drie merries die op Z. niveau op hoger presteren. “Ook Talida (Exteme U.S. x Franklin) komt uit een hele mooie merrielijn, met daarin de Lichte Tour paarden Herida en Jinx en het internationale Intermediaire I paard Kyro.”

Tres Jolie Hurona (For Ferrero x Jazz)

Daarnaast wist de selectiecommissie nakomelingen van onder meer Blue Hors Santiano, Glamourdale, Mc Laren, Indian Rock, Vaderland, Las Vegas, Kjento en Le Formidable vast te leggen. De dressuurveulens zijn hier te bekijken.

Ontvang updates over de online te veilen veulens!

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie