GEVARIEERD EN EXCLUSIEF AANBOD SPRINGVEULENS OP PALEIS SOESTDIJK

9 sep. 2023

Een gevarieerd aanbod, uitstekende kwaliteit en veel sport in de moederlijn. Het is de springcommissie van Elite Foal Auction Borculo wederom gelukt om een prachtige collectie samen te stellen voor de veiling van vrijdag 15 september. De springveulens zijn nu online te bekijken.

“We hadden de lat dit jaar weer hoog liggen. In onze zoektocht moet het hele plaatje kloppen qua correctheid, bouw, uitstraling en bloedopbouw. Ook zien we graag veulens met veel sport in de moederlijn. Daarnaast willen we als Nederlandse veiling de beste veulens van de Nederlandse markt aanbieden. Dat is aangevuld met enkele veulens uit België en Duitsland uit extreem goede stammen, maar we willen graag ons eigen gezicht bewaren. Dat maakte het voor ons qua selectie soms best lastig, maar het is toch gelukt. Ik ben heel tevreden met deze collectie”, vertelt Floris van Leuken, die samen met Jos Swinkels en Henk van den Broek de springveulens selecteerde.

Dertig vaderdieren
De springcollectie bestaat uit 37 veulens. “We hebben een zeer gevarieerd aanbod. Zo konden we veulens selecteren van maar liefst dertig verschillende vaderdieren. Dat is echt wel uniek. Zo blijven we ons als veiling onderscheiden. Daar ben ik heel trots op. Ik kijk ook uit naar de live veiling. Qua beleving is dat toch wat anders. Zeker in zo’n fantastische entourage als op Paleis Soestdijk!”

Veel sport
In de collectie zitten veel veulens met internationale sportresultaten in de moederlijn. “Zo ben ik heel blij dat we El Paso de Muze mogen veilen. Dat is een hengstveulen van Elvis ter Putte x Nabab de Rêve. Zijn moeder, Kentucky Gold de Muze, is een volle zus van het 1.60m paard Nimrod de Muze en het 1.50m paard Kirby de Muze.” Nog zo’n blikvanger uit een fantastische sportlijn is het hengstveulen Gangster Z (Grandorado x Carentino). Moeder Butterfly sprong zelf op internationaal 1.40m niveau en is de volle zus van de Grand Prix-springpaarden Caldato en Concordija. “Ook een heel goed veulen is Extremo Key SR (Emerald x Malito van de Reve).” Grootmoeder Oryzon van het Schaeck presteerde op 1.50m niveau en overgrootmoeder J'adore van het Schaeck sprong internationaal 1,60m. “Daarnaast is het Mr Blue-merrieveulen My Star RW heel exclusief. Zij komt uit een stam met veel sport.” Daarnaast komt Crush van het Schuttershof (Catoki x Mr. Blue) onder de hamer. Haar grootmoeder Narcotique Schuttershof bracht de goedgekeurde hengsten Ducati van Schuttershof en Edison van Schuttershof. Zij presteren allebei op 1.55m niveau. Ook Tatsumi Rwh (Tangelo van de Zuuthoeve x Kannan) is een unieke toevoeging aan de collectie. Zijn halfbroer Grumpy de la Roque (v. Elvis ter Putte) springt internationaal 1,45 m. De volle zus van zijn moeder, Mom's Toupie de la Roque, presteert op het allerhoogste niveau onder Pieter Devos.

Tatsumi Rwh (Tangelo van de Zuuthoeve x Kannan)

Verder zien we in de collectie nakomelingen van bijvoorbeeld Chacco Blue, Conthargos, Denzel van het Meulenhof en Comme Il Faut. Ook enkele jonge hengsten krijgen in de veiling een kans. “We staan achter ieder veulen. Ze zijn stuk voor stuk interessant en Borculo-waardig”, besluit Van Leuken.

De volledige collectie is hier te vinden.

Ontvang updates over de online te veilen veulens!

Deze website maakt gebruik van cookies. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie